Пирин


Фотографската екскурзия включва посещение на природни забележителности в района на Северен Пирин
Програмата е съобразена с най-подходеящите часове за заснемане на съответните обекти, както следва:

Разлог - х. Яворов - Кончето - вр. Вихрен - х. Вихрен - Синаница - Тевно езеро - Безбог - ДобринищеПРОГРАМА

Ден 1
 
Потегляме от София с организиран транспорт до околностите на гр. Разлог, от където продължаваме пеша към х. Яворов. Свободно време за разходка наоколо и вечеря. Нощувка в хижата.

Ден 2
След закуска в хижата, започваме изкачването към мраморното било на Пирин, след което преходът продължава през няколко поредни върха - Разложки Суходол, Каменитица, Баюви дупки. Почивка за обяд на заслона Кончето, след което продължаваме към Бански суходол, преминаваме през тесния мраморен ръб - Кончето. Продължаваме в подножието на връх Кутело, след което изкачваме Вихрен. Спускаме се от противоположната му стена и слизаме за нощувка в х. Вихрен.

Ден 3
Закуска в хижата. Потегляме към към Муратовото езеро. След това следва изкачване към Бъндеришката порта и по сравнително равна пътека продължаваме към Синанишката порта. Спускаме се към езерото Синаница. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка в заслона.

Ден 4
Закуска в заслон Синаница, след което се отправяме към заслон Спано поле и Тевно езеро. След настаняване, ще се изкачим на връх Валявишки чукар, от който се откриват прекрасна панорама към вр. Каменица и Тевно езеро. Нощувка в заслон Тевно езеро.

Ден 5
Закуска, след което следва изкачване към Кралевдворската порта. След това се спускаме към Поповото езеро и Джангалските (Самодивски) езера. Продължаваме към езерото Безбог. Слизаме с лифт до х. Гоце Делчев, откъдето с организиран транспорт се придвижваме до Добринище за обяд. След обяда, се качваме на теснолинейката до гр. Септември, като това пътуване представлява своеобразна туристическа атракция, като пътуването ни ще мине през най-високата гара на Балканите - Аврамово и през самото сърце на Западните Родопи. Пристигаме в гр. Септември, от къде се придвижваме към София.

ЗАБЕЛЕЖКИ

Това фотографско пътуване е изключително пешеходно и изисква много добра физическа подготовка от страна на участниците.
Предвид това, че ще бъдат правени сники, продължителността на някои от преходите може да надвиши 12 часа.
Задължително е всички участници да бъдат добре екипирани освен с фотографска техника, така и с удобни планински обувки, раници, дрехи за дъжд, вятър и студ, както и да си носят суха храна за през деня.
Не е препоръчително в прехода да участват хора, с аерофобия или с какъвто и да е вид страх от височини.
Сключването на планинска застраховка е задължително. 
                                                                                                                                                                                                             

НАЗАД

Информация за тура

  • Дати за Фототура: 22 юни- 25 юни 2017
  • Водачи: Александър Сандев и Вероника Пишикова
  • Резервации: Предстои обявяване
  • Цена: ХХХ лв.